| Diós tésztával sült barack eper öntettel receptTésztafélék Hozzávalók: Töltelék: 2 db tojás 50 g barnacukor 75 g darált dió 80 g kifőtt cérnácska 50 g vaj 1db vaníliarúd vagy cukor 1 db citrom ízlés szerint rum 10-15 db megtisztított kimagozott felezett barack 20 g vaj 30 g cukor 1 db citrom Tálaláshoz tejszínhab, eperöntet. Elkészítés: A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, vajjal. Hozzáadjuk a kikapart vaníliát, reszelt citromhéjat, és a kinyomott levét. Összekeverjük, beletesszük a diót, ízlés szerint rumot, és beleforgatjuk a tésztát. A fehérjéből felvert kemény habot nagyon kíméletesen hozzákeverjük, és félretesszük 10 percet pihenni. A barackokhoz felolvasztjuk a vajat és enyhén karamellizáljuk a cukrot. Beletesszük a barackot alaposan, átforgatjuk benne, majd rátesszük a reszelt citromhéjat és a barackokat sütőtálra, tesszük. A magok helyére teszünk a diós tésztából, majd az egészet forró sütőbe megpirítjuk. Forrón tányérra tesszük mellé habot és eperöntetet adunk. A receptet beküldte: buzasi1983 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |