Tutireceptek.hu fejléc

Diós tésztával sült barack eper öntettel recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
Töltelék: 2 db tojás
50 g barnacukor
75 g darált dió
80 g kifőtt cérnácska
50 g vaj
1db vaníliarúd vagy cukor
1 db citrom
ízlés szerint rum
10-15 db megtisztított kimagozott felezett barack
20 g vaj
30 g cukor
1 db citrom

Tálaláshoz tejszínhab, eperöntet.

Elkészítés:
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, vajjal. Hozzáadjuk a kikapart vaníliát, reszelt citromhéjat, és a kinyomott levét. Összekeverjük, beletesszük a diót, ízlés szerint rumot, és beleforgatjuk a tésztát. A fehérjéből felvert kemény habot nagyon kíméletesen hozzákeverjük, és félretesszük 10 percet pihenni.

A barackokhoz felolvasztjuk a vajat és enyhén karamellizáljuk a cukrot. Beletesszük a barackot alaposan, átforgatjuk benne, majd rátesszük a reszelt citromhéjat és a barackokat sütőtálra, tesszük.
A magok helyére teszünk a diós tésztából, majd az egészet forró sütőbe megpirítjuk.

Forrón tányérra tesszük mellé habot és eperöntetet adunk.


A receptet beküldte: buzasi1983


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Őszibarack leves recept » Sárgabarack kefír ital » Sárgabarackos kacsamell » Barackos kekszes alagút
» Barackos-túrós mikróban » Avokádós baracklekvár » Joghurtos barack leves » Túrós-barackos torta
» Részeges barackos » Őszibarack » Barackos túrólepény » Barackos -kókuszos rolád
» Barackos karika » Barackos teasütemény » Kajszibarackos csirkemell » Kókuszos őszibarack


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.