| Kókuszos őszibarack receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 nagy őszibarack, 2 dl tejszín, 15 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 kávéskanál fahéj, 5 dkg vaj, 5 dkg kókuszreszelék, madártej vagy Irish cream fagylalt Elkészítés: Az őszibarackokat megmossuk, félbevágjuk, a magjukat kiszedjük. A tejszínt kis tálkába öntjük, egy másikban összekeverjük a cukrot, a fahéjat és a vaníliás cukrot. A fél őszibarackokat tejszínbe mártjuk, majd fahéjas cukorban megforgatjuk, a gyümölcsdarabokat a grill forró rostélyára fektetjük, és addig grillezzük mindkét oldalukat, amíg megpirulnak. Az elkészült gyümölcsdarabokat levesszük a grillrácsról, megforgatjuk kókuszreszelékben, majd tányérra sorakoztatjuk őket. Fagylaltkanál segítségével tegyünk mindegyik adag mellé 2-2 gombóc madártejet vagy Irish cream fagylaltot. Ha szeretjük az édességet, még tejszínhabot is tehetünk a gyümölcsök tetejére. A grillezett őszibarack hidegen-melegen egyaránt nagyon finom. Tanácsok: Hasonló módon grillezhetünk banánt, ananászt, almát vagy bármilyen magvas gyümölcsöt. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |