Tutireceptek.hu fejléc

Kókuszos őszibarack recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
8 nagy őszibarack,
2 dl tejszín,
15 dkg porcukor,
1 tasak vaníliás cukor,
1 kávéskanál fahéj,
5 dkg vaj,
5 dkg kókuszreszelék,
madártej vagy Irish cream fagylalt

Elkészítés:
Az őszibarackokat megmossuk, félbevágjuk, a magjukat kiszedjük. A tejszínt kis tálkába öntjük, egy másikban összekeverjük a cukrot, a fahéjat és a vaníliás cukrot. A fél őszibarackokat tejszínbe mártjuk, majd fahéjas cukorban megforgatjuk, a gyümölcsdarabokat a grill forró rostélyára fektetjük, és addig grillezzük mindkét oldalukat, amíg megpirulnak. Az elkészült gyümölcsdarabokat levesszük a grillrácsról, megforgatjuk kókuszreszelékben, majd tányérra sorakoztatjuk őket. Fagylaltkanál segítségével tegyünk mindegyik adag mellé 2-2 gombóc madártejet vagy Irish cream fagylaltot. Ha szeretjük az édességet, még tejszínhabot is tehetünk a gyümölcsök tetejére. A grillezett őszibarack hidegen-melegen egyaránt nagyon finom.

Tanácsok:
Hasonló módon grillezhetünk banánt, ananászt, almát vagy bármilyen magvas gyümölcsöt.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszos Raffaello szelet » Kókuszos-diós paleo keksz » Őszibarack pulykahússal » Kókuszos tallér
» Őszibarack joghurt shake » Kókuszos főtt búza » Őszibarackos kocka » Az én Őszibarackom
» Kókuszos csemege » Őszibarackos-túrós pite » Kókuszos rakott keksz » Kókuszos csodakocka
» Csokis kókuszos kocka » Epres-kókuszos túrógombóc » Kókuszos teasütemény » Kókuszos keksztekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.