| Őszibarack receptSütemények, édességek Nassok, sós finomságok Hozzávalók: 1/2 kg liszt 15 dkg zsír 19 dkg cukor 1 sütőpor 3 tojássárgája 1 nagy tejföl pici tej 2 kanál kakaó rumaroma 15 dkg porcukor 10 dkg teavaj 2 vérnarancskivonat Elkészítés: 1/2 kg liszt, 15 dkg zsír, 19 dkg cukor, 1 sütőpor, 3 tojássárgája: ezt tejföllel összeállítjuk. Kis gombócokat csinálunk belőle és a tepsire tesszük( ne legyen túl sűrűn rakva)Mikor megsült kivesszük és azt a részét, ami a tepsin volt, közepén kis gödröt kaparunk ki belőle. A kikapart morzsából lesz a töltelék. Töltetlék: a morzsáját jól elmorzsoljuk, egy pici tejben áztatjuk, kevés rumaromával lelocsoljuk. 2 kanál kakaót, 15 dkg porcukrot és 10 dkg teavajat teszünk bele. Ezt jól összekeverjük és megtöltjük vele a "barack" közepét; 2 felét összeragasztjuk. 2 vérnarancs kivonattal-kevés vízzel hígítva- megkenjük (ecsettel), majd megforgatjuk kristálycukorban! A receptet beküldte: suveeva1987 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |