| Kevert gyümölcs süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: - 3 bögre (normál) liszt - 2 bögre (normál) cukor - 4 db. tojás - 2 sütőpor - 2 kis kefir vagy 1 nagy (poharas) - 2 dl. olaj - gyümölcs tetszés szerint : a) barack b) meggy c) cseresznye d) alma (dió, mandula, mazsola - ki-mit szeret) Elkészítés: Egy műanyag tálban összedolgozzuk (kikeverjük) a hozzávalókat : liszt, sütőpor, tojás, cukor, kefir, olaj - amit eleinte kézzel/fakanál, majd ha lehetőségünk van, mixerrel csomómentesre keverünk! Folyékony tésztát kapunk, amelyet előre kivajazott/olajozott, enyhén liszttel megszórt tepsibe öntünk! Ha nagyobb méretű tepsink van, mind beleönthetjük, ha kisebb méretű, úgy ajánlatos két kisebb-be kiönteni, mivel sütéskor megdagad és esetleg kifolyhat, illetve a közepén nyers marad a tésztája! Ha ezzel megvagyunk, a tetejére rászórjuk kedvenc gyümölcsünket, de lehet vegyesen is több félét (ha jó gyümölcsősen szereti valaki, úgy bátran tegyünk rá, majd sütéskor felveszi a tészta) és ízlés szerint diót,mandulát, mazsolát szórhatunk még rá, de akár bele is nyomkodhatjuk a tésztába! Ha minden kész, mehet a sütőbe! Tanácsok: Ajánlatos előre melegíteni a sütőt, de ha már betettük a tepsit, vegyük gyengébbre a lángot, jobban mondva, közepes lángon süssük! Sütés közben, fogpiszkálóval/villával ellenőrízzük a közepét, mivel ha még nyers a tészta, úgy ráragad! Ha nem tapasztalunk ilyesmit, úgy elkészült a fincsi sütink, kivehetjük és letakarva hagyjuk kihűlni! Teljesen kihűlt állapotban tálalható és fincsi hideg tejjel fogyasztható! Kedves egészségetekre! Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Titoklady Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |