| Kunta-Kinte receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 4 tojás 25 dkg porcukor 1 ½ dl olaj 1 ½ dl langyos víz 26 dkg liszt 1 sütőpor kakaó Krémhez: 3 dl tej, 1 tasak puncs puding, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor 2 evőkanál rum Mázhoz: 20 dkg porcukor, 2 dkg kakaó, dió nagyságú vaj 3 evőkanál forró víz Elkészítés: 4 tojás sárgáját habosra keverjük 25 dkg porcukorral. Lassanként hozzáadunk 1 ½ dl olajat, 1 ½ dl langyos vizet. Jól összekeverjük és hozzáadunk 26 dkg lisztet, 1 csomag sütőport és a 4 tojás keménnyé vert habját. Ketté vesszük a masszát. Az egyik felébe kakaót teszünk. 2 őzgerinc formában megsütjük. Ha kihűlt, gerincenként felszeleteljük és a következő krémmel váltakozva összerakjuk. Krém: 3 dl tejbe 1 puncs pudingot megfőzünk. Ha kihűlt, hozzáadunk 15 dkg vajat, 15 dkg cukrot, összekeverjük, 2 evőkanál rumot teszünk bele. Máz: Hidegen 20 dkg porcukrot, 2 dkg kakaót, dió nagyságú vajat, 3 evőkanál forró vizet összekeverünk és ráöntjük a rudakra. A receptet beküldte: Dizzz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |