| Kekszes rúd receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg háztartási keksz 1 dl rum 25 dkg porcukor 10 dkg vaj 10 dkg darált dió 1 ek. baracklekvár 5 dkg kakaó Elkészítés: A kekszet kukoricaszem nagyságúra tördeljük, leöntjük rummal és egy félórát állni hagyjuk. A porcukrot, a vajat, a diót, a kakaót és a lekvárt jól összekeverjük. Hozzádolgozzuk a darabos kekszet, és zsírpapíron rudat formálunk belőle. Ha nagyon lágy a tészta, tehetünk hozzá 1-2 evőkanál darált kekszet, ha túl kemény, 1 evőkanál baracklekvárt. Hideg helyre tesszük, másnap éles késsel szeleteljük. Nem lesz teljesen puha a "tészta", a keksz ropog a fogaink között. Tanácsok: -Én rumaromát használok rum helyett, 1 dl tejhez adom, és ezzel öntöm le a kekszet. -A kekszet legyegyszerűbb úgy összetörni, hogy vászonzsákba (konyharuhába) tesszük, és húsklopfolóval (kalapáccsal, sodrófával) törjük össze. A receptet beküldte: szimba Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |