| Mákoska receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg. Vaj 20 dkg. Porcukor 6 db. Tojássárga 3 evőkanál Tej 20 dkg. Darált-Mák 2 mokkáskanál Sütőpor 6 db. Tojásfehérje kemény habja Elkészítés: -A vajat a porcukorral és a 6 tojássárgával habosra keverni, közben hozzáadni a tejet. -A darált mákba belekeverni a sütőport. Ezután a tojássárgás keverékhez felváltva hozzáadni a mákot és a tojáshabot. Szokásos módon kenjük vagy papírozzuk a tepsit és előmelegített sütőben mint a piskótát megsütjük! Ha kihűlt, csokimázat teszünk a tetejére, melyet készíthetünk tortabevonó csokiból! Tanácsok: Én egy 20x30x5 cm.-es tepsiben szoktam sütni. Nem tévedés, nincs benne liszt!!! Jó étvágyat mindenkinek aki elkészíti :) A receptet beküldte: fiti48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |