Tutireceptek.hu fejléc

Mákoska recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg. Vaj
20 dkg. Porcukor
6 db. Tojássárga
3 evőkanál Tej
20 dkg. Darált-Mák
2 mokkáskanál Sütőpor
6 db. Tojásfehérje kemény habja

Elkészítés:
-A vajat a porcukorral és a 6 tojássárgával habosra keverni, közben hozzáadni a tejet.
-A darált mákba belekeverni a sütőport.
Ezután a tojássárgás keverékhez felváltva hozzáadni a mákot és a tojáshabot.
Szokásos módon kenjük vagy papírozzuk a tepsit és
előmelegített sütőben mint a piskótát megsütjük!
Ha kihűlt, csokimázat teszünk a tetejére, melyet készíthetünk tortabevonó csokiból!

Tanácsok:
Én egy 20x30x5 cm.-es tepsiben szoktam sütni.
Nem tévedés, nincs benne liszt!!!

Jó étvágyat mindenkinek aki elkészíti :)


A receptet beküldte: fiti48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Máktorta liszt nélkül » Mozart kuglóf » Diós (vagy mákos) guba » Churro
» Tóthék rákóczi túrósa » Cola szelet » Epres piskótatekercs » Málnás keksz
» Kinder Pingui -házilag » Almakompótos piskóta » Extra Gyors almatorta » Figaró /anyósom féle/
» Narancsos cookie » Ananászos flan » Rózsa szelet » Túrósfánkok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.