Tutireceptek.hu fejléc

Mákoska recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg. Vaj
20 dkg. Porcukor
6 db. Tojássárga
3 evőkanál Tej
20 dkg. Darált-Mák
2 mokkáskanál Sütőpor
6 db. Tojásfehérje kemény habja

Elkészítés:
-A vajat a porcukorral és a 6 tojássárgával habosra keverni, közben hozzáadni a tejet.
-A darált mákba belekeverni a sütőport.
Ezután a tojássárgás keverékhez felváltva hozzáadni a mákot és a tojáshabot.
Szokásos módon kenjük vagy papírozzuk a tepsit és
előmelegített sütőben mint a piskótát megsütjük!
Ha kihűlt, csokimázat teszünk a tetejére, melyet készíthetünk tortabevonó csokiból!

Tanácsok:
Én egy 20x30x5 cm.-es tepsiben szoktam sütni.
Nem tévedés, nincs benne liszt!!!

Jó étvágyat mindenkinek aki elkészíti :)


A receptet beküldte: fiti48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nyári gyümölcsfészek » Aranygaluska borhabbal » Marcipán golyó 2. » Kozák sapka
» Ostyás rúd » Csokis kehely » Nutellás keksz » Főzött csokikrém
» Csokikrémes csokitorta » Csokikrém(egyszerű) » Mascarponés baracktorta » Pite egy kicsit másképp
» Kókuszos madártej » Joghurttal készített muffin » Mennyei szelet » Piskóta zabkorpából


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.