| Diós szelet csokoládéreszelékkel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 db tojásfehérje 300 g cukor 300 g darált dió 4 evőkanál liszt A krémhez: 10 tojássárgája 4 evőkanál tej 4 tasak vaníliás cukor 300 g cukor 250 g vaj Elkészítés: A tojásfehérjéből kemény habot verünk. Amikor felvertük a habot, hozzáadjuk a cukrot és a darált diót. A lisztet is beletesszük. A tepsi hátulját megkenjük vajjal és belisztezzük, majd a keverékből 4 lapot sütünk. Minden lapot nagyjából 10 percig sütünk közép meleg sütőben. Amíg sülnek a lapok, elkészítjük a krémet. Egy tálba tesszük a tojássárgáját, a cukorral és a vaníliás cukorral ás alaposan összekeverjük. A 4 evőkanál tejet is hozzákeverjük és gőzfürdő felett addig melegítjük, amíg a cukor teljesen felolvad. Félretesszük hűlni. A vajat habosra keverjük és kanalanként hozzákeverjük a hideg tojássárgájás krémet. A már kihűlt lapokat megkenjük a krémmel, a tetejét pedig csokoládéreszelékkel díszítjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |