| Diós mazsolás csirkemájkrém receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 40 dkg tisztított csirkemáj 5 dkg aranymazsola és mazsola vegyesen 5 dkg durvára tört dió 5 dkg vaj 7,5 cl sűrű tejszín 3 evőkanál édes desszertbor (pl. Tokaji Aszú) 1 evőkanál aprított friss zsálya 1 gerezd fokhagyma A tálaláshoz: 2 briós 4 marék friss kevertsaláta olívaolaj Elkészítés: A mazsolákat áztassuk a desszertborba. Közben olvasszuk fel a vajat egy nagyobb serpenyőben, és süssük meg rajta a tisztított májat, valamint adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, zsályát is, borsozzuk alaposan, pirítsuk legalább 5 percig, hogy szépen megbarnuljon. A fűszeres májat (a kisült vajas zsírjával együtt) tegyük egy aprítógépbe vagy turmixba, krémesítsük. Öntsük hozzá időközben a tejszínt és 2 evőkanállal a borból is, ezután sózzuk, alaposan krémesítsük, majd belekeverjük a diót. Olajozzunk ki 4 szufléformát, az aljába kanalazzuk a borban áztatott mazsolákat, majd rá a májkrémet, és lefedve tegyük a hűtőbe néhány órára. Tálaláshoz vágjuk késsel körbe a csirkemájat, fordítsuk tányérra. A receptet beküldte: andi6020 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |