Tutireceptek.hu fejléc

Sajt puffancs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg reszelt sajt
1/2 liter víz
6 db tojás
2 teás kanál só
20 dkg vaj

Elkészítés:
A vizet a vajjal és a sóval felforralom, kb, három literes lábasban. Ha elolvadt a vaj a gázt takarékra veszem és óvatosan hozzáadom a lisztet. Addig keverem míg az edény falától el nem válik. Aztán a reszelt sajtot belekavarom. Ha kihűlt egyesével hozzáadom a tojásokat, jól kikavarom, keverem. kávéskanállal diónyi halmokat egymástól elég távolra rakom. 160 fokos sütőben, öt percig, azután leveszem felére a kb fél óráig sütöm.

Tanácsok:
Ha lég keveréses a sütőd jóval kevesebb idő kell és egyenletesebb a sülés. Ki kell tapasztalni. Nagyon finom ! Hidegen is jó, de nem szokott maradni.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: csirike57


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos puffancs » Aszalt szilvás puffancsok » Cukkinipuffancs » Sajtos puffancs Update 1
» Hagymás kukoricapuffancs » Almapuffancs » Vajas puffancs - zsemle » Egyszerű túrópuffancs
» Lekváros puffancs » Karfiolos-sajtos puffancs » Cukkinipuffancs sajttal » Tökpuffancs
» Burgonya puffancs » Túró puffancs sütőben » Gombapuffancs » Túrópuffancs II.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.