Tutireceptek.hu fejléc

Diós kosárka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
- a tésztához: 40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 10 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 25 dkg margarin
- a töltelékhez: 40 dkg darált dió, 30 dkg porcukor, 4 tojásfehérje, 10 dkg savanykás lekvár
- a tetejére: 20 dkg étcsokoládé

Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a porcukorral összevegyítjük, majd a tojássárgájákkal és a margarinnal rugalmas tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk és alaposan kivajazott, 5-6 cm-es átmérőjű kis kosárkaformákat kibéleljük vele. Minden kosárkába egy-egy kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd beborítjuk a töltelékkel. Ehhez a darált diót elkeverjük a porcukorral, majd a tojásfehérjékből vert kemény habot is beleforgatjuk.
A megtöltött kosárkákat tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben 190 fokon 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha kihűltek, a formákból kiemeljük őket, és gőz felett megolvasztott csokoládét csorgatunk a tetejükre.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kosárka csokikrémmel » Kókuszos kosárka » Francia hagymakosárkák » Párizsi kosárkák tojással
» Kosárka forma receptje » Kosárka forma receptje 2 » Szilvás kosárkák » Gyümölcsös kosárka
» Zöldséges pizzakosárka » Sajtos kosárkák » Ananászos kosárkák » Diós/ kókuszos kosárkák
» Kosárka forma 3 » Cukkini kosárka » Párizsi kosárkák » Leveles tészta kosárka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.