| Dauphin saláta (La salade Dauphinoise) Imre gusztusa szerint v1.0 receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 15 dkg rizs 2 pohár szűrt almalé 3 pohár víz 1 csipet só kevés francia mustár almaecet olívaolaj 1 kockára vágott zeller 2-3 kockára vágott alma 10-15 durvára vágott dióbél A díszítéshez: - 1-1 cikkekre vágott narancs és citrom - 2 cikkekre vágott alma - 8-10 fél dióbél ------------------------------------------------- Elkészítés: A vízben és az almalében egy kis só hozzáadásával megfőzöm a rizst. Hagyom kihűlni. Óvatosan hozzákeverem a felkockázott zellert, almát, és az összevágott dióbelet. Ízlés szetint teszek hozzá egy kis francia mustárt, almaecetet és olívaolajat. Óvatosan összekeverem. 2-3 órára hűtőbe teszem. Cikkekre vágott naranccsal, citrommal, almával, fél dióbéldarabokkal díszítem. ------------------------------------------------- Tanácsok: Jó étvágyat kívánok hozzá! (Minden észrevételt, megjegyzést és kiegészítést köszönettel fogad: Imre) ------------------------------------------------- Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: kevés kcal Szénhidráttartalom: kevés gramm Zsírtartalom: alig-alig gramm A receptet beküldte: szimre Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |