| Lencse-kukorica saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 30 dkg lencse 1 nagy konvzerv kukorica 15 dkg sonka (húsvéti maradék is jó) 1 kis fej vöröshagyma 1 evőkanál mustár 2.5 dl tejföl só fehér bors Elkészítés: A lencsét előző este beáztatjuk és majd sós vízben megfőzzük. A lencsét és kukoricát leszűrjük. A lencse levét felfogjuk. A sonkát apró kockákra vágjuk, a hagymát felaprítjuk, majd az egészet egy mély tálba tesszük. A tejfölt simára keverjük a mustárral, sózzuk, borsozzuk, és annyi lencselevet keverünk hozzá, hogy nem túl híg mártást kapjunk. A salátára öntjük és jól behűtjük, hogy az ízek összeérjenek. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |