| Rumbaszelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 tojás 2 tojássárgája 25 dkg porcukor 25 dkg margarin 20 dkg liszt 1 cs vaníliás cukor 75 g étkezési keményítő fél cs sütőpor 4 evőkanál rum krém: 2 tojásfehérje 2 evőkanál rum 5 dkg porcukor 10 dkg fehér csokoládé 1 cs zselatin fix 3 dl tejszín 2 evőkanál kókuszreszelék díszítéshez Elkészítés: A lisztet a sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és habosra keverjük a tésztát. Beleöntjük a sütőpapírral kibélelt tepsibe és kisütjük 180 fokon 25 perc alatt. A krémhez a tojásfehérjéket a porcukorral gőz fölött keményre verjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott fehércsoki darabkákat. Hagyjuk félig kihülni. A tejszint a rummal felverjük, hozzáadjuk a zselatinfixet. Ezt keverjük össze a tojásfehérjés fehércsokis habbal. Ha kész, rákenjük a tésztánkra, megszórjuk kókusz reszelékkel. Betesszük a hűtőbe. Tálaláskor kockákra vágjuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |