| Rigójancsi receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 tojás 12dkg cukor 12dkg liszt 2 evőkanál kakaó A krémhez: 5dl tejszín 5 evőkanál liszt A mázhoz: 1 tábla tej tortabevonó 2 vőkanál olaj Elkészítés: A tojásfehérjékből kemény habot verünk a cukor folyamatos hozzáadásával, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és lazán a lisztet,valamint a kakaót. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és ráterítjük a masszát, majd mérsékelten meleg sütőben megsütjük. A tejszínt a liszttel sűrűre főzzük, és ha langyosra hűlt, a porcukorral habosra kevert margarinhoz adjuk. Az így kapott krémet a piskóta tetejére kenjük. A tortabevonót a gőz fölött felolvasztjuk, az olajat belekeverjük és a krém tetejére simítjuk. Vizes késsel szeleteljük. A receptet beküldte: Missygirl.e Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |