Tutireceptek.hu fejléc

Rigójancsi recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 tojás
12dkg cukor
12dkg liszt
2 evőkanál kakaó

A krémhez:
5dl tejszín
5 evőkanál liszt

A mázhoz:
1 tábla tej tortabevonó
2 vőkanál olaj

Elkészítés:
A tojásfehérjékből kemény habot verünk a cukor folyamatos hozzáadásával, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és lazán a lisztet,valamint a kakaót. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és ráterítjük a masszát, majd mérsékelten meleg sütőben megsütjük. A tejszínt a liszttel sűrűre főzzük, és ha langyosra hűlt, a porcukorral habosra kevert margarinhoz adjuk. Az így kapott krémet a piskóta tetejére kenjük. A tortabevonót a gőz fölött felolvasztjuk, az olajat belekeverjük és a krém tetejére simítjuk. Vizes késsel szeleteljük.


A receptet beküldte: Missygirl.e


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Álom almás, Almás álom » Grízes piskóta » Stolverk szelet » Kétszínű szeletek
» Gofri light » Kiflis édesség » Habos rebarbarás kocka » Raffaelo / Ferreró szelet
» Kókusz kocka /Nagyon finom/ » Laci kedvence » Nápolyi-golyócskák » Ropogós mogyorókrém
» Darázsfészek 1 » Házi zselés édesség » Hamis marcipánkocka » Drezdai püspökkenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.