| Buborék kuglóf receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 75 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 2 tojás sárgája, 4 dl tej, 9 dkg vaj, 7 dkg nádcukor, csipetnyi só. A töltelékekhez: Diós: 20 dkg darált dió, 2,5 ek nádcukor, 0,5 dl tej. Mákos: 20 dkg darált mák, 2,5 ek nádcukor, 0,5 dl tej. Túrós: 35 dkg túró, 3 ek nádcukor, 2 ek tejföl, 1-2 ek zsemlemorzsa (hogy a nedvességet kellően felszívja) Elkészítés: Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A hozzávalókat egy tálba kimérjük, ha felfutott az élesztőnk, azt is hozzáadjuk. Sima tésztává dagasztjuk. Langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük. Amíg kel, elkészítjük a töltelékeket. A diót összekeverjük a cukorral, majd a tejjel. (azért kell a tej, hogy egyrészt ne száraz legyen, másrészt, ezzel az állaggal könnyebben megtöltjük a gombócokat). A mákot ugyanígy összekeverjük a cukorral és a tejjel. A túrót villával jól összetörjük, összekeverjük a cukorral és a tejföllel. Csak a legvégén adjuk hozzá a morzsát, hogy lássuk, valójában mennyi kell. Ha megkelt a tésztánk, kb fél cm vastagra nyújtjuk, majd négyszögekre feldaraboljuk. Rájuk halmozzuk a töltelékeket, és csinos kis gombócokat formázunk belőlük Ha készen vagyunk, akkor egy kivajazott kuglófformába (lyukas közepűbe) rakosgatjuk őket, jól egymás mellé. Ha kiraktuk, olívaolajjal lekenjük a tetejét Előmelegített sütőben, szép barnára sütjük lassú tűzön. Tanácsok: Még melegen a tetejét ismét lekenjük olajjal. Porcukorral meghintve kínáljuk. Nagyon látványos sütemény, akár kalácsként is készíthető. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |