| Darázscsípések receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg finomliszt 25 dkg rétesliszt 1 élesztő 5 dkg porcukor 2, 5 dl langyos víz 1 cs. vaníliás cukor 2 tojás 7, 5 dkg vaj Bevonat és töltelék 15 dkg vaj 25 dkg cukor 20 dkg mandulalapocska 4 dl tejszín 5 dl tej 1 cs. vaníliás pudingpor Szükséges még sütőpapír Elkészítés: A kétféle lisztet tálba töltjük, a közepébe mélyedést nyomunk. Az élesztőt belemorzsoljuk, 1 kk. cukorral megszórjuk, 5 ek. tejjel és egy kevés liszttel elkeverjük, lefedve 15 percig kelesztjük. A maradék cukrot, tejet, vaníliás cukrot, tojást, vajat hozzáadjuk. Addig dagasztjuk, amíg el nem válik az edény falától, és lefedve még 45 percig pihentetjük. A bevonathoz a vajat megolvasztjuk, a 17 dkg cukrot, és a mandulalapocskákat belerakjuk, majd állandóan kevergetve karamellizáljuk. 2 dl meleg tejszínt hozzákeverünk, és hűlni hagyjuk. A töltelékhez a tejből, a maradék cukorból és a pudingporból a leírás szerint pudingot főzünk, és kevergetve kihűtjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tészta felét közvetlenül a tepsin kinyújtjuk, és még kissé kelesztjük. A maradék tejszínt verjük kemény habbá, és forgassuk a hideg pudingba. Kenjük az alsó tésztalapra, fektessük rá a a felső tésztalapot, és vágjuk 16 darabra. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |