| Rácsos süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 30dkg liszt 20dkg margarin 1 citrom reszelt héja 10dgk cukor 1 tojás 1/2 scomag sütőpor 1 csomag vaníliás cukor barack lekvár/ha lehet házi/ töltelék: 3tojás cukor rum vaniliacukor só 25dkg dió Elkészítés: Tészta: A lisztben elmorzsoljuk a margarint, beletesszük a cukrot a sütőport a van.cukrot a citromhéját és a tojást. Kézzel összedolgozzuk, elősször kemény lesz de a gyúrástól puhul. /ha kicsit több liszt sikerülne bele és nem ál össze, beleütünk mégegy tojást/. Aikor jól összedolgoztuk,1/4ét levágjuk és félretesszük, a 3/4ét kinyujtjuk és előmelegitett sütőben 200fokon 10 percig sütjük, majd kivesszük és hűlni hagyjuk.A megmaradt tésztából "gilisztákat" csinálunk. Töltelék: A tojásokat 2 keverőtálba szétválasztjuk és a fehérjét 3 kanál cukorral, a sárgáját 3 kanál cukorral, pici sóval és rummal kikeverjük.Ha kész, a sárgájába beletesszük a darált diót és jól össze keverjük, amikor összekevertük utána hozzátesszük a tojások felvert habját és összedolgozzuk . A megsütött tésztát megkenjük lekvárral , ráöntjük a diós masszát és berácsozzuk. 20 percre 200fokon sütjük, majd kizárjuk a gázt és bent hagyjuk még 10 percig. Kivesszük s kicsit kihülve már szeletelhetjük is. A receptet beküldte: kutyapocok Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |