| Darált húsos rántott szelet receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg darált sertéscomb 15 dkg reszelt trappista sajt ízlés szerint só ízlés szerint őrölt fekete bors A panírozáshoz: 2 db tojás (nagy) 3 evőkanál liszt zsemlemorzsa A sütéshez: 5 dl étolaj Elkészítés: A darált húshoz adjuk hozzá a reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd gyúrjuk alaposan össze. Az összegyúrt masszát ezután osszuk el nyolc egyenlő részre, majd formázzunk golyókat. Ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy jól lehűljön, így könnyebben tudunk majd bánni vele. (én előző este összegyúrtam, és megformáztam, majd fóliával letakarva betettem a hűtőbe a másnapi sütésig) Közvetlenül sütés előtt vegyük ki a hűtőből a húsgolyókat, majd egyesével helyezzük liszttel bőven megszórt felületre. Ezután először tenyérrel kicsit nyomkodjuk le, majd egy sodrófával nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagra. (nyújtás közben fordítsuk át, hogy mindkét oldala kellően lisztes legyen, így már nem kell a panírozásnál külön lisztbe beleforgatni) Ezután tegyük a felvert tojásba, majd pl. egy húsvillával alányúlva tegyük át a zsemlemorzsába, és panírozzuk be. (a villa segítségével könnyebben tudjuk áttenni, így biztosan nem esik szét a hússzelet) Egy serpenyőbe hevítsünk fel kb. 5 dl olajat, majd helyezzük bele a bepanírozott hússzeleteket, és közepes lángon, mindkét oldalát süssük szép pirosra. A megsült hússzeleteket alaposan csepegtessük le, majd helyezzük papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |