| Daimtårta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2csomag mandulabél(10 dkg) 3 tojásfehérje 150g porcukor 150 g mandula Az üveg kitöltésére 3 tojás sárgája ½ csésze kristálycukor 3 csésze tejszín 100g Marabou-Daimler 1 tk vaníliás cukor Elkészítés: 1. Melegítsd a sütőt 175 °fokra 2. Az egyik csomag héj nélküli mandulát finomra őröljük. 3. A tojásfehérjét keményre verjük 4. Hozzáadjuk a kristálycukrot, és habverővel addig verjük, amíg össze mered. 5. beletesszük a finomra őrölt mandulát. 6. Öntsük a tésztát egy olajozott sütőformába. 7. Tegyük a sütőbe kb 25 percig. 8. Hagyjuk kihűlni. 9. Üveg Töltet:Elővesszük a második csomag mandulát ezt durvára,hagyjuk. 10. Összekeverjük a tojássárgáját és a porcukrot. 11. Felverjük a tejszínt és összekeverjük a tojásos keveréket közben hozzáadjuk a mandulát és a vaníliát. 12. Öntsük a tésztát egy hideg üvegtál aljára,ami azonos méretű a tortaformáéval hogy előtte az üvegtálba az olvasztott Marabou csokoládét öntjük, és helyezzük a mélyhűtőbe legalább 4 órát tálalás előtt. 13. Kapd elő a fagyóból körülbelül 15 perceltálalás előtt,addig olvad annyit hogy szépen tudd szervírozni. Tanácsok: Gluténmentes édesség Eredeti svéd recept,nem az IKEÁban kapható változata. És ha nem Marabou daim csokoládéval csinálod akkor veszett fejszenyele! ezek a "Tibor" és "tehén" na meg a "lila tehén"csokik a nyomába sem ér érnek!:DDD És a svéd hozzávalók is egész más ízűekmint az ungerska!:D Elkészítési idő: 300 perc A receptet beküldte: Nyuszogó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |