Tutireceptek.hu fejléc

Csokis-krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál cukor
1 tasak főzés nélküli csokis krém

A krémhez:

4 dl növényi tejszín
4 dl tej
2 tasak Gála főzés nélküli vaníliás krém

A tetejére:

3 evőkanál cukor
3 evőkanál víz
150 g vaj
150 g tejcsokoládé

Elkészítés:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a cukrot hozzáadjuk. A kemény habhoz kavarjuk a tojások sárgáját, majd a főzés nélküli csokoládékrémet. Kibélelünk sütőpapírral egy 25 x 35 cm-es tepsit és beletesszük a krémet. 180 fokos sütőben nagyjából 20 percen át sütjük. Megcsináljuk a krémet. A habtejszínt, a tejet és a krémporokat egy tálba tesszük és robotgéppel krémmé kavarjuk. Amikor a tészta megsült, hagyjuk kihálni, majd a krémmel bevonjuk, majd hűtőbe tesszük. A cukrot a vízzel edénybe tesszük és felmelegítjük. Amikor felolvadt, hozzáadjuk a csokidarabokat és a vajat, amikor minden alapanyag felolvadt, levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni. A krémen elkenjük a hideg csokoládés bevonatot és hűtőbe tesszük a süteményt. Legalább két órán át hűteni kell, de akkor lesz a legfinomabb, ha egy éjszakán keresztül pihentetjük.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Banános-kókuszos tiramisu » Diós zsúrszeletek » Burgonyagombóc » Egyszerű Rigó Jancsi
» Kossuth kocka » 100 éves recept: diós süti » Tejfölben sült alma » Epres túrókrém piskótával
» Sült diós alma » Andi muffinja » Rizstorta 1 » Almás bugyor
» Rizses túrótorta » Csokis túrós süti » Túrógolyó » Gesztenyés krémes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.