| Cukkinis pecsenye receptHúsételek Hozzávalók: 4 személyre: 1 kg cukkini 50 dkg paradicsom 30 dkg pulykahús 2 nagy fej hagyma 1 mokkáskanál majoránna 3 evőkanál olaj só bors Elkészítés: A paradicsomot leforrázom, meghámozom, kimagozom és apróra feldarabolom. A hagymákat vékonyra felkarikázom, a húst kb. 2x2 centis darabokra vágom. A cukkinit megmosom, a végeit levágom és ujjnyi vastag, kb. 5-6 centi hosszú darabokra vágom. Teflonban egy evőkanál olajon megpirítom a húst, majd rádobom a hagymát és a paradicsomot, és még 2 percig pirítom. Felöntöm 2 dl vízzel, sózom, borsozom, rászórom a majoránnát, és fedő alatt takaréklángon 20-25 perc alatt puhára párolom. A maradék olajat felforrósítom egy másik serpenyőben, és 3-4 részletben megsütöm rajta a cukkinit. Mikor megsült, sózom, borsozom, és a hús elkészültéig melegen tartom. Aztán nagyon jól mutat, ha egy ovális tálra rendezem, a közepére halmozom a húst, csipetnyi majoránnával megszórom és rögtön tálalom is. Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: 270 kcal A receptet beküldte: kissmakka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |