| Cukkinis lecsó füstölt szalonnával receptEgytálételek Hozzávalók: 2 fej hagyma 10 dkg füstölt szalonna 40 dkg paprika 40 dkg paradicsom 25 dkg cukkini 1 evőkanál őrölt pirospaprika só Elkészítés: 1. A hagymát és a szalonnát felaprítjuk. A paprikát a magháza és az erei eltávolítása után kis darabokra vágjuk. A paradicsomot felkockázzuk. A végei levágása után feldaraboljuk a cukkinit. 2. Felforrósítunk egy közepes méretű lábost, és ropogósra sütjük benne a szalonnát. Levesszük a tűzről, a pörcöket szűrőlapáttal kiemeljük, majd félretesszük. 3. A visszamaradt zsiradékban üvegesre sütjük a hagymát. Rádobjuk a paprikát, és néhány percig fonnyasztjuk együtt. Hozzáadjuk a cukkinit, meghintjük a pirospaprikával, végül belekeverjük a paradicsomot, alaposan megsózzuk, és az egészet puhára főzzük. A sült szalonnakockákkal kínáljuk. Tanácsok: Gazdagíthatjuk a lecsót néhány felvert tojással. Kevésbé lesz kalóriadús, ha szalonnazsír helyett 4 evőkanál olajat használunk. Így azonban az íze sem lesz olyan jellegzetes. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |