Tutireceptek.hu fejléc

Cukkinis lecsó füstölt szalonnával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 fej hagyma
10 dkg füstölt szalonna
40 dkg paprika
40 dkg paradicsom
25 dkg cukkini
1 evőkanál őrölt pirospaprika


Elkészítés:
1. A hagymát és a szalonnát felaprítjuk. A paprikát a magháza és az erei eltávolítása után kis darabokra vágjuk. A paradicsomot felkockázzuk. A végei levágása után feldaraboljuk a cukkinit.

2. Felforrósítunk egy közepes méretű lábost, és ropogósra sütjük benne a szalonnát. Levesszük a tűzről, a pörcöket szűrőlapáttal kiemeljük, majd félretesszük.

3. A visszamaradt zsiradékban üvegesre sütjük a hagymát. Rádobjuk a paprikát, és néhány percig fonnyasztjuk együtt. Hozzáadjuk a cukkinit, meghintjük a pirospaprikával, végül belekeverjük a paradicsomot, alaposan megsózzuk, és az egészet puhára főzzük. A sült szalonnakockákkal kínáljuk.

Tanácsok:
Gazdagíthatjuk a lecsót néhány felvert tojással. Kevésbé lesz kalóriadús, ha szalonnazsír helyett 4 evőkanál olajat használunk. Így azonban az íze sem lesz olyan jellegzetes.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukkinisaláta görögösen » Keszeg avas szalonnával » Csirkemáj angolszalonnával » Lecsó római tálban
» Cukkinis tejszínes tészta » Füstölt sonkás tészta » Cukkinis süti » Lecsó elrakása télire
» Cukkinis palacsintatorta » Cukkinis lecsó bográcsban » Cukkinis csirkerakottas » Füstölt sajtos sztrapacska
» Gombás-cukkinis omlett » Lecsós csülök » Cukkínis szendvicskrém » Lecsós rakott burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.