| Csúsztatott palacsinta házi cseresznye-meggy lekvárral receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 tojás csipet só 4 csapott ek. (nád)cukor 40 g vaj 350 ml zsíros tej 120 g (tönköly) finomliszt egy kevés vaj a sütéshez egy kis üveg házi cseresznye-meggy lekvár 200 g darált dió 70 g porcukor + egy kevés a tetejére (ha édes a lekvár, akkor kevesebb cukor kell) Elkészítés: Előkészítem a darált dió és porcukor keveréket és a lekvárt. Kivajazok egy tepsit, amiben 18-20 cm-es palacsintatorta elfér. A tojásokat szétválasztom. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem. A vajat megolvasztom. A tojássárgákat a cukorral habosra keverem, hozzáadom az olvasztott vajat, apránként a tejet hozzáadom és a lisztet is beleszitálom. Óvatosan beledolgozom a tojáshabot, úgy hogy ne törjön nagyon össze. Kivajazott forró serpenyőben merőkanálnyi adagokat kezdek el sütni. A palacsintának csak egyik oldalát sütöm meg. Kb. 9, 18-20 cm-es palacsinta lesz, így a lekvárt és diós-porcukrot 8 részre osztom. Amint megsült az első palacsinta (csak az egyik fele, a felső fele még krémes maradjon, kissé nyers azt a tepsibe csúsztatom a nyers oldalával felfelé. Megkenem lekvárral megszórom a diós porcukorral. Sütöm a következő palacsintát, szintén csak egyik felét. Szintén a nyers oldala kerül felfelé és rá a lekvár és diós porcukor. Ezt a sort folytatom a 8. palacsintáig. Azt megszórom a maradék lekvárral és dió-porcukorral. Az utolsó palacsintát fordítva csúsztatom a sült oldala legyen felfelé. 175 fokra sütőben 10-15 perc alatt kissé átsütöm. Kicsit hűlni hagyom, majd megszórom porcukorral de anélkül is tökéletes. Langyosan szépen szeletelhető. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |