| Csopaki paraszttekercs babos káposztával receptHúsételek Hozzávalók: 4 szelet sertéskaraj, 10 dkg szárított gomba, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg mangalicaszalonna, 16 dkg mangalicasonka, 1 fej vöröshagyma, só, étolaj. Köret: 1 kg savanyú káposzta, 15 dkg húsos szalonna, 1/2 kg tarkabab, 1 fej vöröshagyma, 1/2 liter csontleves. Elkészítés: Minden hússzeletet (egyenként kb. 18 dkg-os) éles késsel úgy vágunk két vékonyabb szeletre, hogy a vége egyben maradjon, így a felső részt kinyithatjuk, s majd töltés után újra visszahajthatjuk. A felkockázott mangalicaszalonnán megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd ezen dinszteljük a korábban beáztatott gombát. A hússzeleteket óvatosan kiverjük, sózzuk, és a közepükbe halmozzuk a szalonnadarabokat, a hagymát, a gombát meg a reszelt füstölt sajtot. A töltött húst összegöngyöljük, és körbetekerjük papírvékony mangalicasonka-szeletekkel. Külön-külön türelmesen alufóliába csomagoljuk, hogy ne folyjon ki a leve, majd bő, 180-200 Celsius-fokos olajban 15-20 percig sütjük. Köret: A körethez a hagymát lepirítjuk a kolozsvári húsos szalonnával, ráterítjük az előáztatott tarka babot és az átmosott savanyú káposztát, majd felöntjük a húslével. Ízlés szerint fűszerezzük, és időnként megkeverve megpároljuk. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |