Tutireceptek.hu fejléc

Csopaki paraszttekercs babos káposztával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj,
10 dkg szárított gomba,
10 dkg füstölt sajt,
10 dkg mangalicaszalonna,
16 dkg mangalicasonka,
1 fej vöröshagyma,
só,
étolaj.

Köret:
1 kg savanyú káposzta,
15 dkg húsos szalonna,
1/2 kg tarkabab,
1 fej vöröshagyma,
1/2 liter csontleves.

Elkészítés:
Minden hússzeletet (egyenként kb. 18 dkg-os) éles késsel úgy vágunk két vékonyabb szeletre,
hogy a vége egyben maradjon, így a felső részt kinyithatjuk, s majd töltés után újra visszahajthatjuk.
A felkockázott mangalicaszalonnán megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd ezen dinszteljük a korábban beáztatott gombát.
A hússzeleteket óvatosan kiverjük, sózzuk, és a közepükbe halmozzuk a szalonnadarabokat, a hagymát, a gombát meg a reszelt füstölt sajtot.
A töltött húst összegöngyöljük, és körbetekerjük papírvékony mangalicasonka-szeletekkel. Külön-külön türelmesen alufóliába csomagoljuk, hogy ne folyjon ki a leve, majd bő, 180-200 Celsius-fokos olajban 15-20 percig sütjük.


Köret:
A körethez a hagymát lepirítjuk a kolozsvári húsos szalonnával, ráterítjük az előáztatott tarka babot és az átmosott savanyú káposztát, majd felöntjük a húslével.
Ízlés szerint fűszerezzük, és időnként megkeverve megpároljuk.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldbabos csirkeragu » Tarja savanyúkáposztával » Pikáns babos köret » Káposztával rakott párizsi
» Babos rakottkarfiol » Burgonyagombóc káposztával » Zöldbabos csirkesaláta » Babos lecsó
» Heringsaláta káposztával » Debreceni baboslecsó » Babos-zöldséges pulykacomb » Babos rizs
» Vajbabos húsleves » Csípős babos hús » Metélt babos mártással » Csípős babos karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.