| Csokoládés palacsinta epres csokikrémmel receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: A palacsintához: 5 deka vaj 18 deka liszt 2 deka cukrozatlan kakaópor 3 deci tej 2 deci szénsavas ásványvíz, vagy szóda 2 tojás 1 evőkanál cukor olvasztott vaj a sütéshez Az epres csokikrémhez 20 deka eperkrémmel töltött csokoládé 3 deci + 3 evőkanál tej 2 tojássárgája 2 evőkanál cukor 2 evőkanál liszt 25 deka eper Elkészítés: A vajat megolvasztom és félreteszem, hogy kihűljön. A lisztbe beleszitálom a kakaóport, aztán a tejbe beleöntöm az ásványvizet és a kihűlt olvasztott vajat. A tojásokhoz hozzákeverem a cukrot, majd a tejes - ásványvizes-vajas lé felével felhígítom A palacsintatésztába belevegyítem a kakaóporos lisztet, aztán kézi habverővel folyamatosan kevergetem, miközben hozzáöntöm a folyadékot. A kész tésztát fél órára hűtőbe teszem pihenni. A palacsintákat a szokásos módon megsütöm, de a serpenyőt sütés közben olaj helyett olvasztott vajjal kenem ki. A darabokra tört epres csokit 3 deci tejjel gőz fölött megolvasztom Amíg a csoki beleolvad a tejbe, kézi habverővel simára keverem a 2 tojássárgáját a cukorral, a liszttel és 3 evőkanálnyi tejjel. A meleg csokis tejet folytonos keverés mellett hozzáöntöm a tojássárgás - cukros lisztes péphez, majd az egészet áttöltöm egy kis lábosba Az edényt gyenge tűzre állítom és a csokis krémet kézi habverővel addig kevergetem, míg besűrűsödik. Az epret néhány szem kivételével apróra vágom és a gyümölcsdarabkákat a csokikrémhez keverem. A kész palacsintákat megtöltöm az epres csokikrémmel aztán háromszögekbe hajtva elrendezem őket egy tálon. Tejszínhabbal és a félretett eperszemekkel díszítem. 10-12 palacsinta lesz belőle. A receptet beküldte: Manóci12 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |