| Csokoládés, narancsos márványtorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 26 dkg liszt, 2 tojás, 24 dkg cukor, 12 dkg vaj, 8 dkg étcsokoládé, 2 dl tej, 1 evőkanál reszelt narancshéj, 2 teáskanál vaníliakivonat, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só A csokoládékrémhez: 10 dkg étcsokoládé, 12 dkg vaj, 35 dkg porcukor, 0,8 dl tej, 1 teáskanál vaníliakivonat, kandírozott narancshéj a díszítéshez Elkészítés: A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk két 24 cm átmérőjű tortaformát. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd félretesszük hűlni. Egy másik tálban robotgéppel (közepes fokozaton) habosra keverjük a puha vajat a cukorral és a vanília kivonattal. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel külön-külön jól kikeverjük. A krémbe alacsony fokozaton, felváltva belekeverjük a száraz hozzávalókat és a tejet. A krémet kettéosztjuk, az egyik felébe belekeverjük az olvasztott csokoládét, a másikba a reszelt narancshéjat. A csokoládés tésztát kanalanként elosztjuk a két tortaforma szélére és közepébe. A közöket kitöltjük a narancsos tésztával. Mintegy 35-45 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd rácsra borítjuk. A sütőpapírt lehúzzuk, és teljesen kihűtjük. Közben elkészítjük a bevonatot. Ehhez gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd félretesszük hűlni. Egy másik tálban robotgéppel (a legmagasabb fokozaton) habosra keverjük a puha vajat a porcukor felével. Hozzáadjuk a csokoládét, a tejet és a vanília kivonatot. Belekeverjük a maradék porcukrot. Az egyik tortát tálra tesszük és megkenjük a krém egyharmadával. Ráhelyezzük a másik tortát. A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát. Kandírozott narancshéjjal díszítjük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |