Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládés amarántszelet (Tej- és tojásérzékenyeknek is) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg margarin, 15 dkg cukor, 3 evőkanál kakaó, 10 dkg kókusztejpor, 1 dl víz, 1 evőkanál étkezési zselatin, 10 dkg pattogatott amaránt, 10 dkg mazsola, rumaroma ízlés szerint, vaníliás cukor

Elkészítés:
A margarint, a cukrot, a kakaót, a tejport, a vizet és a zselatint egy lábasba mérjük és kb. 5 percig főzzük. A végén bekeverjük az amarántot és a mazsolát, rummal és vaníliás cukorral ízesítjük.
A masszát egy folpackkal kibélelt őzgerincformába tesszük. Kihűlés után deszkára borítjuk, felszeleteljük.
(Andrádom)

Tanácsok:
Többször is csináltam már,nagyon bejött,s több variációra is ad lehetőséget.Én kevesebb margarinnal szoktam csinálni (12,5 dkg),és kevesebb cukorral (12 dkg).Ma kókuszt is tettem bele (így több víz kellett),de próbáltam már mandulával is,de gondolom a többi olajos maggal is finom.Nálunk ugye karobbal készül,kakakó nem lehet.Ja,és nemrég amaránt helyett puffasztott rizs került bele:)
Nem szoktam szeletelni,kiskanállal eszegetik.:)


A receptet beküldte: edit-a


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós csokoládés muffin » Csokoládés banánkrém » Csokoládés-túrós őzgerinc » Csokoládés mézes rúd
» Diós-csokoládés túrószelet » Csokoládés banáncsemege » Csokoládés piskótatekercs » Csokoládés diókocka
» Csokoládés körte 2. » Krémes-csokoládés muffin » Csokoládés fatörzs torta » Csokoládés keksz
» Bécsi csokoládés kávé » Csokoládés diótorta 2 » Csokoládés fészek » Csokoládés frappé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.