| Csokoládés amarántszelet (Tej- és tojásérzékenyeknek is) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg margarin, 15 dkg cukor, 3 evőkanál kakaó, 10 dkg kókusztejpor, 1 dl víz, 1 evőkanál étkezési zselatin, 10 dkg pattogatott amaránt, 10 dkg mazsola, rumaroma ízlés szerint, vaníliás cukor Elkészítés: A margarint, a cukrot, a kakaót, a tejport, a vizet és a zselatint egy lábasba mérjük és kb. 5 percig főzzük. A végén bekeverjük az amarántot és a mazsolát, rummal és vaníliás cukorral ízesítjük. A masszát egy folpackkal kibélelt őzgerincformába tesszük. Kihűlés után deszkára borítjuk, felszeleteljük. (Andrádom) Tanácsok: Többször is csináltam már,nagyon bejött,s több variációra is ad lehetőséget.Én kevesebb margarinnal szoktam csinálni (12,5 dkg),és kevesebb cukorral (12 dkg).Ma kókuszt is tettem bele (így több víz kellett),de próbáltam már mandulával is,de gondolom a többi olajos maggal is finom.Nálunk ugye karobbal készül,kakakó nem lehet.Ja,és nemrég amaránt helyett puffasztott rizs került bele:) Nem szoktam szeletelni,kiskanállal eszegetik.:) A receptet beküldte: edit-a Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |