| Túrótorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 tojásból kapcsos tortaformában piskótát sütünk. 5 tojás sárgája 20 dkg porcukor ( vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer ) 4 cs vaníliáscukor 75 dkg túró 1 cs étkezési zselatin 2,5 dl tej 2,5 dl víz 1 cs gyümölcskocsonya por gyümölcsök Elkészítés: A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral és vaníliáscukorral, majd hozzáadjuk a túrót. Robotgéppel jól átdolgozzuk, hogy ne legyen csomós. az étkezési zselatint feloldjuk 2,5 dl vízzel, majd hozzáöntünk 2,5 dl forró tejet. Mindezt a túrós masszába öntjük. Amikor a zselatinos túró kezd összeállni, ráöntjük a kihűlt piskóta alapra. A torta tetejét gyümölccsel díszítjük. ( málna, eper, szeder, barack, ananász, banán, mandarin, körte, ami éppen van ) Ha a massza teljesen megszilárdult, ráöntjük a teljesen kihűlt gyümölcskocsonyát. Majd a teljes szilárdulásig hűtőben tároljuk. Tanácsok: Mielőtt szétnyitnánk a kapcsos tortaformát, vágjuk körül egy késsel a tortát. A receptet beküldte: trixy72 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |