Tutireceptek.hu fejléc

1-2-3 meglepetés torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Töltelék

6 evőkanál citromlé
2 csomag vaníliás cukor
2 csomag habfixáló
5 dl tejszín
Kevert tészta

2 evőkanál kakaó
2 evőkanál tej
4 teáskanál sütőpor
25 dkg liszt
4 tojás
25 dkg cukor
25 dkg puha Rama
Díszítés

1,5 dl tejszín
7,5 dkg félédes csokoládé
1 csomag habfixáló
3 evőkanál leveles mandula
3 evőkanál csokikéreg

Elkészítés:
A Ramát a cukorral krémesre keverjük, és hozzáadjuk a tojásokat. Elkeverjük a lisztet a sütőporral, és szintén hozzáadjuk. A tésztát két részre osztjuk, az egyik felét elkeverjük tejjel és kakaóval. A világos és a sötét tésztát ismét kétfelé vesszük. Az adagokat külön-külön a formába töltjük, és előmelegített sütőben megsütjük. A töltelékhez a tejszínt habbá verjük a habfixálóval és a cukorral, végül belekeverjük a citromlét. Az egyik világos lapot megkenjük a tejszín negyedével, utána felváltva sötét, világos, sötét lapot teszünk rá, és mindegyiket megkenjük a tejszín negyedével. A felső réteg tejszínt elsimítjuk, és letakarva 2 napig állni hagyjuk a hűtőben. A harmadik napon a díszítéshez durvára aprítjuk a csokoládét. Megmelegítjük a tejszínt, feloldjuk benne a csokit. 60 percre hűtőbe tesszük hűlni, utána habfixálóval habbá verjük. A tortát körbe bekenjük a csokis krémmel, díszítjük a mandulával, és a csokikéreggel.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pompadour-torta » Öt tojásos gyümölcs torta » Isteni torta :) » Csokis mascarpone torta
» Túró torta piskótaágyon » Tejszínes gesztenyetorta » Férfi Torta » Tejszínes lúdláb torta
» Körtetorta csokoládéval » Karamellkrémes torta » Joghurtos almatorta » Karamellás gesztenyetorta
» Almatorta borkrémmel » Szalonnás torta » Gyümölcsös spiráltorta » (Bécsi) Sacher-torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.