| Omlós csokis keksz receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 dkg étcsokoládé 2 ek cukrozatlan kakaópor 1 kk szódabikarbóna 20 dkg finomliszt 1 tojás 1/2 kk őrölt fahéj 10 dkg puha Rama 15 dkg kristálycukor Elkészítés: A csokoládét apróra felvágjuk, majd a liszttel, a kakaóporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal összeforgatjuk. A margarint először magában, majd pedig a cukorral habosra keverjük. A tojást hozzáadjuk és tovább habosítjuk. A margarinos masszát a kakaós liszthez adjuk és összedolgozzuk. Egy tepsit sütőpapírral letakarunk és 16 kb. egyforma gombócot rakunk rá. Egy kicsit midegyiket kilapítjuk. Előmelegített sütőben, magas hőfokon (légkeveréses 180 fok, egyéb 200 fok) kb. 15 perc alatt megsütjük. Tanácsok: Ha kihűlt, lezárt edényben, dobozban kell tárolni, mert különben kiszárad. (Egyébként szárazan is finom!) A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |