| Csokis-mogyorós habcsókpite receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók (25x25 centis sütőtálhoz): - 170 g liszt - 30 g kakaópor + 2 evőkanál a habhoz - 150 g barna cukor - 150 g vaj - 1 teáskanál sütőpor - 3 tojássárgája + fehérje - 100 g fekete csokoládé - 100 g sótlan földimogyoró - 100 g porcukor Elkészítés: A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük. A barna cukrot, a vajat és a tojássárgáját habosra verjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket. A sütőtálba simítjuk, és 200 fokon 10 percig elősütjük, majd félig kihűtjük a tésztát. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és az elősütött tészta tetejére kenjük. Rászórjuk a földimogyorót. A tojásfehérjéből, a porcukorból és két evőkanál kakaóporból kemény habot verünk, amit ráöntünk a csokival-mogyoróval befedett tésztára. 160 fokos sütőben további 20 perc alatt készre sütjük. Tanácsok: Sok tészta elkészítéséhez nincs szükség a tojásfehérjére – ebben a sütiben is a tetejére kerül. Így a finom, omlós kakaós tésztát olvasztott csokoládé és földimogyoró választja el a ropogós habcsókrétegtől. Aki jobban szereti, a mogyorót belekeverheti a tésztába is: mindenképpen egy egyszerű, mégis különleges desszertet kap. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: the edgeof glory Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |