| Csokis koszorú - egyszerű és finom receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg liszt 20 dkg cukor 1 Rama 1 vanília cukor 1 cs. mazsola 1 cs.tortadara 1 csapott evőkanál kakaó 1 kávéskanál fahéj 4 tojás 1/2 cs. sütőpor 2 dl vörösbor Elkészítés: Tojásfehérjét csipet sóval habosra verni.Margarint szintén, majd bele a tojás sárgáit,cukrot, s tovább elegyíteni.Utána jön bele a bor,a liszt/előzőleg elkevertük benne a sütőport, kakaót,és átszitáltuk!/, fahéj,mazsola.Ehhez lazán a tojás habja, s a legvégén a csokidara, hogy ne törjön össze. Kikent, lisztezett formában sütni, 20-25 percig egész lángon, majd 45 percig kis lángon. Tanácsok: Inkább lassabban süljön, tűpróbat használjunk.Bármilyen formában süthető,az enyém kerek,gyümölcs-kenyér korona forma, de az őzgerinc is megfelel. Porcukorral szórhatjuk, vagy akár csokimáz is mehet rá, vagy tejszínhabbal is kínálhatjuk. Jó fél óráig a sütő ne legyen nyitogatva, ha kész, legjobb, ha rácson hűl. A receptet beküldte: KANÁRI Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |