| Keserűcsokis fagylalt receptFagylaltok Hozzávalók: 3 dl tej 3 dl habtejszín 4 tojássárgája 1 csésze cukor (kb. 18 dkg) 1 csomag vaníliás cukor egy tábla jó minőségű étcsokoládé egy csipetnyi só egy narancs reszelt héja Elkészítés: Melegítsd fel a tejet, a tejszínt és a vaníliás cukrot. Gőz fölött, 1-2 evőkanál víz hozzáadásával olvaszd fel az étcsokit, tegyél bele egy csipetnyi sót, majd tedd félre. A tojások sárgáját keverd habosra a cukorral, majd csurgasd hozzá a tejszínes tejet. Tedd vissza a tűzre, és kezdd el krémessé főzni. Közben öntsd hozzá az olvasztott csokoládét és reszeld bele a narancs héját. Ha elkészült, hűtsd le, és tedd be a hűtőbe egy-két órára, majd irány a fagyigép. Fagyigép nélkül: egy egész éjszakára hagyd a mélyhűtőben, közben egyszer-kétszer (főleg az elején) kevergesd át, hogy ne kristályosodjon. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: gzs3 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |