| Csokis-diós sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 tojás 30 dkg kristálycukor 12 dkg darált dió 1 cs. sütőpor 16 dkg finomliszt 10 evőkanál víz Krémhez: 16 dkg darált dió 8 evőkanál tej 16 dkg vaj 25 dkg porcukor 1 vaníliás cukor 5 cl sütőrum Bevonathoz: 1 tábla tej tortabevonó 2 ek étolaj Elkészítés: A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez keverjük. Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük. A krémhez a diót megfőzzük a tejben. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral és a diós krémhez adjuk. A megsült tészta tetejét meglocsoljuk a rummal és megkenjük a krémmel. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, míg a tetején a krém meg nem szilárdul. Ekkor rákenjük az olajjal elkevert olvasztott tortabevonót. Tanácsok: A receptet én is kaptam, de nagyon finom, ezért osztottam meg veletek is! A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |