Tutireceptek.hu fejléc

"Csőben" sült zöldség besamel mártással recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
vegyes zöldség mix
25 dkg ráma margarin
5 dl főzőtejszín
2 evőkanál liszt
25 dkg reszelt trapistasajt
fűszernek a vegeta
fehérbors
kiskanál tengeri só

Elkészítés:
Kivajazott tepsibe öntjük a párolt zöldségeket pl:karfiol, répa, fehérbab, vörösbab, brokkoli, kelbimbó, bébikukorica, mini krumpli...
Megszórjuk vegetával.
Elkészítjük a besamel-mártást amivel leöntjük.
A vajat felolvasztjuk teflon serpenyőben hozzáadjuk a lisztet és összekeverjük addig amíg krémes nem lesz. Jöhet hozzá a főzőtejszín, beleöntjök és kevergetjük finoman. Adunk hozzá fehérborsot és sót. Isteni finom mártás. Ezzel leöntjük a zöldséget és rászórjuk a reszeltsajtot.
200 fokos sütőben addig sütjük amíg a sajt izlés szerint megpirul. Nem kell lefedni a tepsit.

Tanácsok:
Tálalhatod köretnek, de magában is szuperfinom fogás.

Ha kérdésed van nyugodtan írj !

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kolbász lengyel mártással » Zöldséges rizs májjal » Zöldséges krumpli » Zöldséges karajtekercs
» Zöldséges-sonkás őzgerinc » Zöldséges Ragu sógornőmtől » Zöldséges sajtburger » Zöldséges rakott pulyka
» Zöldséges gombagulyás » Zöldséges tésztatekercs » Brokkoli Mornay mártással » Kínai serpenyős zöldség
» Zöldséges káposzta » Csőben sült vegyes zöldség » Zöldséges-rizses csirkemáj » Csirke besamelben


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.