| "Csőben" sült zöldség besamel mártással receptZöldséges ételek Hozzávalók: vegyes zöldség mix 25 dkg ráma margarin 5 dl főzőtejszín 2 evőkanál liszt 25 dkg reszelt trapistasajt fűszernek a vegeta fehérbors kiskanál tengeri só Elkészítés: Kivajazott tepsibe öntjük a párolt zöldségeket pl:karfiol, répa, fehérbab, vörösbab, brokkoli, kelbimbó, bébikukorica, mini krumpli... Megszórjuk vegetával. Elkészítjük a besamel-mártást amivel leöntjük. A vajat felolvasztjuk teflon serpenyőben hozzáadjuk a lisztet és összekeverjük addig amíg krémes nem lesz. Jöhet hozzá a főzőtejszín, beleöntjök és kevergetjük finoman. Adunk hozzá fehérborsot és sót. Isteni finom mártás. Ezzel leöntjük a zöldséget és rászórjuk a reszeltsajtot. 200 fokos sütőben addig sütjük amíg a sajt izlés szerint megpirul. Nem kell lefedni a tepsit. Tanácsok: Tálalhatod köretnek, de magában is szuperfinom fogás. Ha kérdésed van nyugodtan írj ! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |