| Csőben sült lekváros kalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: A sütemény meghintéséhez 5 dkg díszítő szórócukor A töltelékhez 1-2 evőkanál szilvapálinka vagy fél teáskanál fahéj 2 evőkanál aprított mogyoró 40 dkg szilvalekvár A sütőlap kikenéséhez és a tészta megkenéséhez 7,5 dkg olvasztott Rama Sütőmargarin A tésztához 2 db tojás fél teáskanál só 40 dkg finomliszt 1,25 dl tej 6 dkg kristálycukor fél csomag élesztő 5 dkg Rama Sütőmargarin Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk. Egy teáskanál cukrot adunk hozzá és belemorzsoljuk az élesztőt, letakarjuk, majd kb. 10 percre meleg helyre tesszük, amíg az élesztő feljön a tetejére. A margarint megolvasztjuk. A lisztet a maradék cukorral, a sóval, a megolvasztott margarinnal és a tojásokkal egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és sima, hólyagos tésztát dagasztunk. Letakarjuk és 30 percig kelesztjük, amíg a térfogata kétszeresére nő. A töltelékhez a szilvalekvárt összekeverjük az aprított mogyoróval és a szilvapálinkával vagy a fahéjjal. A tésztát kb. 40x32 cm-es téglalappá nyújtjuk és 20 négyzetre vágjuk. Egy-egy négyzetet a tenyerünkbe véve, megtöltjük az ízesített szilvalekvárral és a sarkait összefogva egy batyuformát készítünk. A tésztát körben megkenjük olvasztott margarinnal és az összefogott csücskével lefelé fordítva, szorosan egymás mellé helyezzük az előzőleg margarinnal kikent sütőlapra. A felületét olvasztott margarinnal megkenjük. A tésztát előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 20-25 percig sütjük, amíg színe aranybarna lesz. Sütés után meghintjük díszítő szórócukorral és még langyosan tálaljuk. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |