| Csőben sült gnocchi póréhagymával receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg gnocchi (burgonyás) 1 póréhagyma 8 dkg vaj 3 dkg liszt 2 dl tej 1 dl tejszín 10-10 dkg füstölt szalonna és reszelt sajt köménymag őrölt bors só Elkészítés: Forrásban lévő sós vízben megfőzzük a gnocchit, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, és félretesszük. A szalonnát kisebb darabokra vágjuk, és serpenyőben, 3 dkg vajban, kevés, köménnyel meghintve megpirítjuk, majd félretesszük. A póréhagymát vékony karikákra szeljük. Serpenyőben, 3 dkg vajban megpároljuk, meghintjük a liszttel, rózsaszínűre pirítjuk, hozzáöntjük a langyos tejet, és csomó mentesre keverjük. Fakanállal állandóan kevergetve forrásig hevítjük, a forrás után pedig még néhány percig, amíg besűrűsödik. Belekeverjük a sajt felét, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. Hőálló tálba öntjük, összeforgatjuk a kifőtt gnocchival és a szalonnás mártással. A maradék vajat a tetejére daraboljuk, megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben 10 perc alatt átpirítjuk. A receptet beküldte: madar6@freemail.hu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |