| Csirkeszárny szerecsendióval receptHúsételek Hozzávalók: 6 csirkeszárny 2,5dl tej 2 ek liszt 3 ek olaj 1 kk delikát 1 mk őrölt szerecsendió-virág fél mk törött fehér bors kevés só Elkészítés: A csirkeszárnyakat mindkét oldalán gyengén megsózzuk, majd lisztbe mártjuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és beletesszük egymás mellé a szárnyakat. Mindkét oldalukat néhány perc alatt, erős lángon átsütjük, majd ráöntjük a tejet. Rászórjuk a delikátot, a borsot és a szerecsendió-virágot. Kis lángon, befedve, puhára pároljuk. A serpenyőt időnként megrázogatjuk, de nem kevergetjük. 15 percnyi párolás után a húsdarabokat megfordítjuk. Mire az étel elkészül, sűrű, ízes mártás lesz alatta. Bármilyen köret illik hozzá. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |