Tutireceptek.hu fejléc

Csirkeszárny szerecsendióval recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 csirkeszárny
2,5dl tej
2 ek liszt
3 ek olaj
1 kk delikát
1 mk őrölt szerecsendió-virág
fél mk törött fehér bors
kevés só

Elkészítés:
A csirkeszárnyakat mindkét oldalán gyengén megsózzuk, majd
lisztbe mártjuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és beletesszük
egymás mellé a szárnyakat. Mindkét oldalukat néhány perc alatt,
erős lángon átsütjük, majd ráöntjük a tejet. Rászórjuk a delikátot, a
borsot és a szerecsendió-virágot. Kis lángon, befedve, puhára pároljuk. A serpenyőt időnként megrázogatjuk, de nem kevergetjük. 15 percnyi párolás után a húsdarabokat megfordítjuk. Mire az étel elkészül, sűrű, ízes mártás lesz alatta.
Bármilyen köret illik hozzá.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fóliás csirkeszárnyak » Kefires csirkeszárny » Mustáros csirkeszárnyak » Joghurtos csirkeszárnyak
» Csirkemájas csirkeszárny » Sárgarépás csirkeszárny » Ízletes csirkeszárny » Ropogós csirkeszárny
» Kínai csirkeszárnyak » Sörös csirkeszárny » Csípős pácolt csirkeszárny » Sült csirkeszárny
» Pikáns csirkeszárnyak » Csirkeszárny Orly módra » Colában sült csirkeszárny » Csirkeszárnyas egytál


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.