| Csirkés-lecsós rakott krumpli receptHúsételek Hozzávalók: * 1 kg krumpli * 1 üveg lecsó /vagy frissen készített/ * 3-4 gerezd fokhagyma /lehet kevesebb/ * 1 fej hagyma * 2-3 csirkecomb * ételízesítő * só * bors * pirospaprika /szeretjük csípősen/ * pici kakukfű vagy rozmaring /nem muszáj/ Elkészítés: A krumplit meghámozom, kb. 8 mm vastag karikákat vágok, és teljesen ropogosra megsütöm olajban /papirtörlőre teszem/. A csirkecombokat kifilézem /lehet melle is/ fűszerezem. A lecsóba belenyomom a fokagymákat, összefőzöm, végül hozzáadom a pirospaprikát. Egy közepes jénai aljára teszek két sor krumplit, ráfektetem a húsokat, erre ráterítem a cérnavékonyra szeletelt hagymát, befedem a maradék krumplival, végül a lecsóval befedem az egészet. Előmelegített sütőben, lefedve kb. 20-25 percig párolom, leveszem a fóliát, és 15-20 percig 200 fokon pirítom /közben meg lehet nézni, hogy nem lett-e túl ropogós, nem sült-e el teljesen a lecsó leve/. Akkor finom, ha a krumplik evésnél ropognak. Aki szereti, a végén tehet rá tejfölt vagy sajtot /akár mindkettőt süthet rá/. Tanácsok: Ha mindent előkészítek, hamar megvan, és kiadós vacsora. A receptet beküldte: Rianna32 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |