| Csirkés-fűszeres rakott krumpli receptHúsételek Hozzávalók: 1, 2 kg burgonya 7 evőkanálnyi chili szósz 2 evőkanálnyi fokhagymapor 1 evőkanálnyi pirospaprika 1 evőkanálnyi őrölt fekete bors fél evőkanálnyi só 80 ml olívaolaj 1 kg csirkemell 25 dkg sajt 6 szelet bacon 2 újhagyma egy kis zsír Elkészítés: Egy közepes méretű tepsit zsírral vékonyan kikenünk. Az olívaolajat egy tálba öntjük, hozzáadjuk a chili szószt, majd beleszórjuk és alaposan elkeverjük benne a fokhagymaport, a pirospaprikát, a borsot és a sót. A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk, majd alaposan beleforgatjuk a fűszeres szószba. Ezután átkanalazzuk a krumplikockákat a kikent tepsibe, vigyázva arra, hogy a fűszeres szószból minél több maradjon vissza a tálban. A tepsit a 260 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 percen át sütjük, addig, amíg a burgonya szépen megbarnul és ropogóssá válik. Annak érdekében, hogy egyenletesen átsülhessen, a krumplit sütés közben többször átforgatjuk. Amíg a burgonya sül, a nyers csirkemellet is kockákra, vagy csíkokra vágjuk, majd alaposan beleforgatjuk a tálban maradt olajos fűszerkeverékbe, amelyben ezután állni hagyjuk. A bacont kis csíkokra vágjuk, amelyeket egy pici zsíron finoman megpirítunk. Az újhagymát kis darabkákra vágjuk, a sajtot pedig lereszeljük. Amikor a burgonya szép ropogósra sült, kivesszük a tepsit a sütőből, és a fűszeres csirkemell-darabkákat elegyengetjük a krumpli tetején. Ezután rászórjuk a reszelt sajtot, a pirított bacont és az újhagymát is, majd a tepsit visszahelyezzük a sütőbe, és 200 fokon addig sütjük tovább az ételt, amíg a csirkehús teljesen át nem sül. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |