| Borsos csirke sütőben receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávalók 1 konyhakész egész csirke, 3 dkg liszt, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl száraz fehérbor, olaj, 1 babérlevél, 3 szem szegfűszeg, só, durvára őrölt fekete bors Elkészítés: Elkészítés A csirkét nyolc darabba vágjuk. Tálba tesszük, meghintjük frissen őrölt fekete borssal és leöntjük a borral. 1 órára hűtőszekrénybe állítjuk. A húsdarabokat a pácból kivesszük, besózzuk, majd áttesszük egy tűzálló tálba. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Meghintjük a liszttel, 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a csirke páclevével. Babérlevéllel, szegfűszeggel ízesítjük és felforraljuk. A csirkére öntjük, és forró sütőben megsütjük. Kukoricás rizzsel kínáljuk. Tipp: Vörös borral még jobb, valamint lehet a tepsibe a husi mellé krumplit is tenni, akkor egyszerűbb a dolog, nem kell még külön főzőcskézni. A receptet beküldte: Rumino Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |