| Csirkemellel töltött krumpli receptHúsételek Hozzávalók: 7 db nagyobb burgonya 1 db kisebb csirkemell filé 2 db tojássárgája 0.5 közepes fej lilahagyma 100 ml főzőtejszín 100 g tömlős krémsajt 2 ek só bors ízlés szerint majoranna ízlés szerint 1 teáskanál szerecsendió 10 dkg vaj (a tepsi kikenéséhez és a krumplik tetejére) 10 dkg trappista sajt 10 dkg füstölt sajt Elkészítés: Burgonyák előkészítése Kb. 6-7 (mérettől függ) nagyobb darab főzni való burgonyát héjában felteszünk főni. Kb. 30 perc kell neki, hogy jól megpuhuljon és könnyű legyen kikaparni a közepét. Ha a burgonya megfőtt, meghámozzuk, majd hosszában félbevágjuk, és egy teáskanállal kikaparjuk a belsejét úgy, hogy elég vékony legyen, de ne lyukadjon ki, illetve lehetőleg ne hulljon darabokra. Kis "bölcsőket"formálunk belőle, hogy jól megtölthessük a masszával. A töltelék elkészítése A filézett csirkemellet apró darabokra szeleteljük, ízesítjük sóval, borssal, majorannával, és kevés olívaolajon vagy vajon gyorsan átsütjük, de elő is főzhetjük. Minél kisebbek a szeletek, annál jobb, elősütés után tovább apríthatjuk a darabokat. Az apróra tört csirkemellet, az előzőleg kikapart burgonyák belsejét, a két tojássárgáját, a tömlős sajtot, az apróra vágott lilahagymát, az előre lereszelt sajt felét a tejszínnel és a fűszerekkel jól összedolgozzuk. Kivajazunk egy közepes méretű tepsit, és a félbevágott, kivájt krumpliszeleteket egymás mellé helyezzük. Megtöltjük a burgonya szeleteket a kikevert masszával, jó vastagon megszórjuk a tetejüket reszelt sajttal, és egy kis felmelegített vajjal meglocsoljuk őket. Ha gondoljuk, szórhatunk még rá egy kis sót, borsot. Előmelegített sütőben 180-200 fokon először alufóliával lefedve összesütjük kb. 20 perc alatt, majd a fóliát eltávolítva még további kb. 15 percig hagyjuk pirulni. Így belül puha, kívül jó ropogós lesz. sütési hőfok: 200°C sütési mód: alul-felül sütés A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |