Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemell-tejszínesen, *citrolosan recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
*egy csirke csontos melle
*2dl tejszín
*5-6gerezd fokhagyma
*2-3szál újhagyma
só,bors,majoranna

Elkészítés:
A mellet 4 részre vágod,ahogy adja magát,(2csontos,2filé).
sózod,borsozod,kis majorannával meghinted.
Forró olajra dobod, és mindkáóét oldalát nagylángon fedő alatt 3-4pig sütöd,kellemes pirosra.
kiszeded egy tányérra,majd a visszamaradó olajban megfuttatod a felkarikázott újhagymát,és darabolt!-nem zúzott-fokhagymát.
Ezután vissszateszed a melleket, ráöntöd a tejszínt,majd lassú tűzön, 20-25percig fedő alatt puháta párolod.
Vajas krumplit csináltam hozzá.***

Tanácsok:
miközben párolódik a tejszínnel, gyakram megkukk,h oda ne ragadjon, és locsolgatni érdemes a husit vele.
garantáltan finom,és egészséges**

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: citrol


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás tarjaszeletek » Zöldséges párolt csirkemell » Erdélyi sertéstokány » Sörös mézben sült csülök
» Magyaróvári csirkemell » Fehérborban főtt csirke » Temesvári sertésborda » Édes-savanyú sertéscsíkok
» Datolyás-kesudiós csirkecomb » Vajas csirkemell burgonyával » Olaszos csirkemell » Csirke kelkáposztában
» Són sült csibe » Almás csirkecomb diómártással » Görög vagdalt » Tüzes csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.