| Csirkemell szezámos-mézes bundában pirított tésztával receptHúsételek Hozzávalók: 1 csirkemell csíkokra vágva A páchoz: őrölt fehérbors (én ötfűszer-keveréket használtam helyette), só, cukor, 1/2 tk. fehérbor, 1/2 tk. szezámolaj A bundához: 1/2 csésze liszt 1/4 csésze keményítő csapott tk. sütőpor 1 felvert tojás 2 ek. olaj 2/3 csésze víz kevés só A mézes mázhoz: 1/8 csésze méz 1/4 csésze cukor 1/8 csésze ketchup 1 ek. fehérborecet Elkészítés: A csirkecsíkokat bepácoljuk, minimum néhány órára hűtőbe tesszük. Ha összeértek az ízek, a bundába mártott csirkedarabokat wokban bő olajban kisütjük. Utána a mézes mázhoz összemelegítjük a hozzávalókat és beleforgatjuk a kész húst. Megszórjuk szezámmaggal. Pirított tészta: A kifőtt spagettit vagy kínai tojásos tésztát az alábbi összetevőkkel nyakon öntöm és wokban kevés olajon megpirítom. 1-2 ek. sötét szójaszósz 1 kk. chiliszósz 1 kk. kristálycukor 1 kk. borecet 1/2 kk. só 1/2 kk. kukoricakeményítő 6-7 ek. langyos víz A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |