| Csirkemell gombássalátával olivabogyós öntettel receptHúsételek Hozzávalók: 3 filézett csirkemell 2 ek. napraforgómag 5 ek. leves leveskockából 8 ek. olívaolaj 1 ek. fekete olajbogyó apróra vágva 2 tk. mustár bors, vegeta 1 ek. olaj 1-1 sárga és piros húsú paprika 150 g csiperkegomba 1 fej saláta 2 keménytojás 2 levél bazsalikom Elkészítés: A húst leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet, vegetázzuk, borsozzuk, az olajban 10 percig sütjük. Kivesszük a serpenyőből és alufóliába csomagolva melegen tartjuk. A paprikát megmossuk és csíkokra vágjuk. A megtisztított gombát szeletekre vágjuk. Ezt így együtt megdinszteljük 2 evőkanál olivaolajon fedő alatt. A salátát megmossuk, szárazra rázzuk, falatnyi darabokra tépkedjük. Összekeverjük a gombával. A tojást megtisztítjuk, villával széttörjük. A bazsalikomott finomra aprítva összekeverjük a tojással, a mustárral, az olivabogyóval. Sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük az olivaolajat és a levest. A húst szeletekre vágva a gombás salátára tesszük. Ráöntjük az öntetet és megszórjuk a maggal. Tanácsok: 90 napos diétánál protein napon elkészíthetjük. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |