| Csirkecomb tökkel és tejszínnel párolva receptEgytálételek Hozzávalók: 4 db kicsontozott csirkecomb bőr nélkül 1 kis fej vöröshagyma 1 db zsenge tök vagy cukkini legyalulva kevés olaj kb. 1 dl főzőtejszín v. tejföl 1 evőkanál liszt só bors ételízesítő ízlés szerint Elkészítés: A combhúsokat felaprítom, majd az üvegesre pirított hagymán kicsit átsütöm. Felengedem kb. 1 dl vízzel, és félpuhára párolom sóval, ételízesítővel és borssal. Ekkor hozzáadom a gyalult tököt, együtt készre párolom. Vékony habarást teszek rá a lisztből és a tejszínből (lehet tejföl is). Kicsit még összefőzöm, párolt rizzsel vagy tésztával tálalom. Tanácsok: Ezt így a tököt egyébként el nem fogyasztó gyerekek is jóízűen tüntetik el a tányérról. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |