| Csirkebatyuk mézzel és gyömbérrel receptHúsételek Hozzávalók: 1 pohár száraz, fehér vermut 1 citrom 4 evőkanál folyékony méz 1 darab friss gyömbér 4 evőkanál négyfűszer-keverék 8 evőkanál szójaszósz 4 csirkemell Olaj 1 csokor metélőhagyma Elkészítés: Készítsünk páclevet összekeverve a vermutot, a citrom levét, a mézet, 4 evőkanál frissen reszelt gyömbért, a négyfűszer-keveréket és a szójaszószt egy tálban. Vágjuk a csirkemelleket ferde, szabályos szeletekre. Tegyük a pácoló-edénybe, forgassuk meg finoman a páclében, majd hagyjuk pácolódni 15 percen keresztül. Készítsünk elő 4 darab 30-szor 30 cm-es zsírpapírt, és kenjük be olajjal. Emeljük fel széleiket, és tegyük rájuk a pácléből kiemelt csirkedarabokat. Aprítsunk mindegyikre metélőhagymát. Zárjuk össze jól a csomagokat, a széleket összetekerve, hogy tökéletesen hermetikusak legyenek. Tegyük őket egy tepsire. Süssük a csomagokat 210 C-os sütőben körülbelül 30 percig. Fogyaszthatjuk az így készült csirkét hidegen és melegen is, ízlésünktől és az évszaktól függően, citrommal és friss metélőhagymával vagy nélkülük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |