| Csirke zöldséges kuszkusszal receptHúsételek Hozzávalók: 6 csirkecomb 1 evőkanál friss citromlé 6 gerezd fokhagyma 3 teáskanál szárított kakukkfű 2 teáskanál pirospaprika 3 teáskanál őrölt római kömény 1,5 teáskanál cayenne bors 3 evőkanál Floriol E-vitaminos olaj 1 bögre kuszkusz 1 bögre víz 1 evőkanál friss citromlé 1 evőkanál + 1 teáskanál Floriol extraszűz olívaolaj 1 evőkanál vaj 1 cukkini 1 kaliforniai paprika 1 evőkanál szeletelt mandula Elkészítés: A citromlevet és a fűszereket összekeverjük az olajjal. A húst bedörzsöljük a fűszeres olajjal. Egy jénai tál aljára 2 evőkanál olajat öntünk, ráfektetjük a combokat, közéjük szórjuk a héjas fokhagymagerezdeket és alufóliával letakarjuk a tálat. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 1 órát sütjük. Ekkor levesszük a fóliát és további fél órát sütjük, vagy amíg a combok megpirulnak. Kivesszük a sütőből. Grillserpenyőben 1 teáskanál olívaolajon 5-7 perc alatt roppanósra sütjük a falatnyira vágott cukkinit és kaliforniai paprikát. Közepes lábosban felforraljuk a vizet a citromlével, olívaolajjal és kevés sóval. Elzárjuk a lángot, a lábosba szórjuk a kuszkuszt, megkeverjük és lefedjük. 5 perc múlva villával szétpergetjük az átgőzölt szemeket, 1 evőkanál vajat a kuszkuszhoz keverünk. Lazán összeforgatjuk a grillezett zöldségekkel és a mandulaszeletekkel. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |