| Csirke Marbella receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1,5 kg csirkecomb 1 dl olívaolaj 1 dl vörösborecet 20 dkg aszalt szilva (legközelebb legalább 30 dkg-ot teszek hozzá, annyira finom volt) 10 dkg zöld olívabogyó (nálam fekete) 6 babérlevél fél fej fokhagyma 2 ek szárított oregánó só, bors ízlés szerint 1,5 ek barnacukor 2 dl száraz fehérbor 1-2 ek aprított petrezselyem v. koriander Elkészítés: A csirkecombok bőrét lehúztam, a combokat kettévágtam. Az olajat kikevertem az ecettel, beletettem a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, az oregánót, a feldarabolt szilvát és az olívabogyót. A pácba forgattam a húst, és hűtőbe tettem néhány órára. Igazából egy egész éjszakán keresztül kellett volna pácolni, de nekem most nem volt ennyi időm. A húst szétterítettem egy tepsiben, sóztam, borsoztam, és leöntöttem a pácléval. Megszórtam a cukorral, és aláöntöttem a bort. 180 fokra előmelegített sütőben kb. egy órán keresztül sütöttem. A húst nem kell letakarni, de időnként forgassuk meg, hogy a boros pác mindenhol jól átjárja sülés közben. A megsült csirkét apróra vágott petrezselyemmel, vagy korianderrel megszórhatjuk, látványnak kitűnő, de őszintén szólva legközelebb én kihagyom, mert az íze nem hiányzott. Köretként krumplipürét ettünk hozzá, de rizzsel is biztosan finom. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |